Olay,19 Nisan'da Bulgaristan Kaptan Andreevo sınır kapısında yaşanmıştı.Gümrük görevlilerinin ifadesine göre, Romanya'dan İran'a yatak sevkiyatı yapılan Tırın içerisindeki yataklara özenle gizlenmiş, dikiş ve paketleme işlemleri vm şüphe oluşturmayacak şekilde profosyonelce yapılmıştı.

 

Kullandığı Tırda toplam değeri 8,5 milyon Avro olan 402 kilogram uyuşturucu bulunan 64 yaşındaki Türk vatandaşı Yusein Khair'in serbest bırakılmasına karar verdi. Bugün Flipe Temyiz Mahkemesi, Haskovo Bölge Mahkemesi'nin sanık hakkında verdiği tutuklama kararını iptal etti.

 

 

Sanık daha öncede olduğu gibi ifadesinde, taşıdığı eşyalar arasında eroin olduğunu bilmediğini mahkeme önünde bir kez daha ifade etti.Temyiz hakimleri, neredeyse üç ay süren duruşma öncesi işlemler sırasında, sanığın nakledilen eroin hakkında bilgisiz olduğu iddiasını çürütecek tek bir delil bulunmadığını kabul etti. Aksine onun söyledikleriyle örtüşen pek çok delil olduğu belirtildi. Filipe mahkemesi, Türk sürücünü delil yetersizliğinden dolayı beraatine karar verdi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.