Yurt dışından emekli olan ve yurt dışından emekli olmuş fakat Türkiye’de oturum sahibi yabancı vatandaşların, Türkiye’ye giriş yapacakları veya hali hazırda yurtta bulunan yabancı plakalı araçları için ” 2+2 ” düzenlemesi 31 Aralık 2023 Pazar günü Resmî Gazete yayımlanarak yütülüğe girdi. Ayrıca yeni düzenleme ile Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret ülkeleri arasına İngiltere ve Kuzey İrlanda bu tebliğ ile eklenmiştir.
Bu haktan yaralanmak isteyen yurt dışından emekli vatandaşların, araçlarına verilen maksimum 730 günlük sürenin tamamlanmasına 3 Ay kala mücbir sebeler ve beklenmeyen haller saklı kalmak üzere ( Anormal durumlar) en yakın gümrük müdürlüklerine Türkçe’ye çevirilmiş emeklilik belgesi ile baş vurması gerekmektedir.
Toplamda 4 yıllık süre bitiminde bu haktan yeniden faydalanmak isteyen yurt dışından emekli kişilerin, adlarına kayıtlı aynı veya farklı taşıt ile Türkiye’ye yeniden giriş yapmak istediği tarih baz alınarak geriye doğru son bir yılda en az 185 gün yurt dışında bulunma şartını sağlaması ve taşıtı ile birlikte çıkış yaptığı tarihten itibaren en az 185 gün süreyle Türkiye’ye giriş yapmamış olması gerekmektedir.
Haber: Silayolu.com
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
42494 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
33569 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
22572 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
21999 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
21284 kez okundu