DOLAR 48,07900,03%
EURO 56,17330,13%
ALTIN 7.203,410,18
BITCOIN 37933210.2642%
Kervansaray haber içi manşet üstü
Esimfo 480 x 1800 px
ETA Türkiyeyolyardimi
Kapıkule–Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda Kapasite Artırılıyor: Hedef Yüzde 25 Artış
  • Silayolu.com
  • Sılayolu
  • Kapıkule–Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda Kapasite Artırılıyor: Hedef Yüzde 25 Artış
1463 okunma

Kapıkule–Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda Kapasite Artırılıyor: Hedef Yüzde 25 Artış

25 Ağustos 2026 18:31
Kapıkule–Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda Kapasite Artırılıyor: Hedef Yüzde 25 Artış
0

BEĞENDİM

Esimfo Haber ici

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki en yoğun geçiş noktalarından Kapıkule–Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda, artan araç trafiğine çözüm bulmak amacıyla yürütülen genişletme ve modernizasyon çalışmaları devam ediyor.Çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, sınır kapısındaki işlemlerin hızlandırılması ve özellikle yoğun dönemlerde oluşan uzun araç kuyruklarının azaltılması ele alındı.

Toplantıya Haskovo Bölge Valisi Todor İvanov, Edirne Valisi Yunus Sezer ile Türk ve Bulgar kurumlarının temsilcileri katıldı.Haskovo Bölge Valisi Todor İvanov, devam eden iyileştirme çalışmalarının iki ülke arasındaki iş birliği açısından önem taşıdığını belirterek, sınır geçişlerinin daha hızlı ve etkin hâle getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni şeritler ve kontrol noktaları yapılacak

Proje kapsamında otomobil ve ticari araçların geçişi için yeni şeritlerin oluşturulması planlanıyor. Yoğunluğun durumuna göre bazı şeritlerin çift yönlü kullanılabilmesine de imkân sağlanacak.Bunun yanı sıra yeni kontrol kabinleri ve sundurmalar inşa edilecek, otobüs terminalleri yenilenecek. Yolcuların işlemlerini hızlandırmak amacıyla otomatik kayıt sistemleri de devreye alınacak.Yapılacak düzenlemeler sonucunda sınır kapısının mevcut kapasitesinin yaklaşık yüzde 25 artırılması hedefleniyor.

whatsapp haber hattı 400x50

Dereköy–Malko Tırnovo için destek talebi

Toplantıda Kapitan Andreevo’daki araç yoğunluğunun azaltılması için alternatif geçiş noktalarının daha etkin kullanılması da gündeme geldi.Bu kapsamda, azami ağırlığı 3,5 tona kadar olan bazı araçların Dereköy–Malko Tırnovo Sınır Kapısı’na yönlendirilmesi konusunda Türkiye’nin destek vermesi istendi.Bulgaristan Gümrük Ajansı Müdürü Nikolay Şuşkov ise modernizasyon çalışmaları devam ederken sınır kapısının mevcut kapasitesinin korunacağını belirtti. Şuşkov, belgeleri eksiksiz olan araçların işlemlerinin mümkün olduğunca hızlı şekilde tamamlanmasının amaçlandığını söyledi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte özellikle yaz aylarında Türkiye’den Avrupa’ya dönüş yapan gurbetçilerin karşılaştığı uzun bekleme sürelerinin önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.