DOLAR 45,9207 0.03%
EURO 53,4519 0.01%
ALTIN 6.624,490,08
BITCOIN 3084808-5.90258%
ETARENTACAR
ETA KAMPANYA
ETA Türkiyeyolyardimi
Gümrük Plakalı Aracıyla Sılayoluna Çıkan Gurbetçi Vatandaşın Başına Gelmeyen Kalmadı.
  • Silayolu.com
  • Sılayolu
  • Gümrük Plakalı Aracıyla Sılayoluna Çıkan Gurbetçi Vatandaşın Başına Gelmeyen Kalmadı.
1322 okunma

Gümrük Plakalı Aracıyla Sılayoluna Çıkan Gurbetçi Vatandaşın Başına Gelmeyen Kalmadı.

2 Haziran 2026 14:11
Gümrük Plakalı Aracıyla Sılayoluna Çıkan Gurbetçi Vatandaşın Başına Gelmeyen Kalmadı.
0

BEĞENDİM

Avrupa’dan Türkiye’ye gelen gurbetçilerin kullandığı güzergâhlarda zaman zaman ilginç olaylar yaşanabiliyor. Hollanda’da yaşayan emekli bir vatandaşın Türkiye yolculuğunda karşılaştığı durum da bunlardan biri oldu.

Türkiye’de aracını 2+2 yıl bırakmayı sonra bu aracı gümrüğe terk etmeyi düşünen gurbetçi vatandaş, Macaristan-Sırbistan sınırında beklenmedik bir sorunla karşılaştı.İlk olarak yanlışlıkla Macaristan’dan Sırbistan’a geçiş yapılan Röszke 2 sınır kapısına giden vatandaşa, Macar yetkililer tarafından gümrük plakalı ( ihracaat plakası) araçların bu kapıdan geçiş yapamayacağı bildirildi. Bunun üzerine sürücü, ana sınır kapısı olan Röszke 1’e yönlendirildi.Röszke 1 Sınır Kapısı’nda Macaristan çıkış işlemlerini sorunsuz tamamlayan gurbetçi, Sırbistan tarafında ise farklı bir uygulamayla karşılaştı.

İddiaya göre Sırp görevliler, araç için 280 avro ödeme talep etti. Ayrıca aracın Sırbistan’da bırakılmadan ülke dışına çıkarılması halinde bu tutarın 100 avroluk kısmının geri ödeneceği belirtildi.Karşılaştığı uygulamayı kabul etmeyen vatandaş, Sırbistan üzerinden seyahat etmekten vazgeçerek Macaristan’a geri döndü.

Sigaradan Ceza Yedi

whatsapp haber hattı 400x50

Ancak yaşadığı aksilikler bununla da sınırlı kalmadı. Macaristan’a geri dönüşünde aracında detaylı arama yapılan gurbetçinin bagajı tamamen boşaltıldı. Yapılan kontroller sırasında izin verilen miktarın üzerinde sigara bulunduğu tespit edilince sürücüye gümrük mevzuatı kapsamında para cezası uygulandı.Daha sonra Romanya ve Bulgaristan üzerinden ilerleyen sürücü, Türkiye’ye herhangi bir sorun yaşamadan ulaştı.

Olay, sıla yoluna çıkan gurbetçilere sınır kapılarındaki uygulamalar ve gümrük kuralları konusunda dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.