İtalya Başbakanı Mario Draghi başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Ukrayna krizindeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, kabinede, krize yönelik daha fazla acil tedbir gerektiren bir kararnamenin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.
Söz konusu kararnamenin, Savunma Bakanlığına, Ukrayna hükümetine askeri araç, ekipman ve teçhizatın sağlamasına yönelik izin veren bir madde içerdiği kaydedildi.
İtalya konuyla alakalı olarak 31 Aralık tarihine kadar OHAL ilan etti
Bakanlar Kurulu ayrıca Başbakan Mario Draghi’nin önerisiyle bu kararnamede, İtalya’ya gelecek Ukraynalılara yardım sağlanması ve ağırlanmasıyla alakalı 31 Aralık 2022’ye kadar sürecek “olağanüstü hal” ilan etme kararı aldı.
Bu kapsamda, Ukrayna halkına yardımları organize etmek ve ağırlanmalarına yönelik 10 milyon avroluk kaynak tahsis edildi.
500 bin avroluk bir yardım fonu olusturuldu
Kararnamede, Ukraynalı öğrenciler, araştırmacılar ve öğretim üyeleri için çalışmalarına İtalyan üniversitelerinde devam edebilmeleri için 500 bin avroluk bir fon da oluşturuldu.
Askeri yardımların yapılabilmesi için söz konusu kararnamenin, parlamentonun üst kanadı Senato ve alt kanat Temsilcisi Meclisinde onaylanması gerekiyor.
Kaynak ve görsel: AA
Tags: İtalya haberleriItalya’dan Ukrayna’ya destekson dakikaUkrayna haberleri
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
26300 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
24559 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
20635 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19318 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18223 kez okundu