Berlin’de bir bakımevinde kalan ve kalp krizinden 79 yaşında vefat eden Arife Karadağ’ın cenazesi, kimsesi olmadığı için bir süre morgda bekletildikten sonra krematoryuma gönderilmek istendi.
Bir Türk hasta bakıcının haber vermesi üzerine cenazeye sahip çıkan Berlin Başkonsolosluğu, Alman makamlarıyla irtibata geçerek Arife Karadağ’ın cenazesinin yakılmamasını ve İslami usullere göre defnedilmesini talep etti.
Talebi onaylayan Alman makamları, cenazenin Berlin’deki bir mezarlığa defnedilmesine karar verdi.
Cenaze 5 Mart’ta defnedilecek
Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök, Karadağ’ın cenaze işlemleriyle kendilerinin ilgilendiğini belirterek, “Arife Hanıma Allah rahmet eylesin. Kendisinin Almanya’da kimsesi olmadığı için cenazeye sahip çıkacak kimse bulunamamış. Durumdan bizim haberdar olmamızın ardından derhal ilgili makamlarla irtibata geçtik. Cenazenin Türkiye’ye yollanması konusunda maalesef imkan bulunamadı. O nedenle 5 Mart’ta Berlin’de defnedilmesine karar verildi” dedi.
Defin işlemlerinin Berlin Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından yapılacağı öğrenildi.
Kaynak TRT haber
Tags: Almanya
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
28179 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
26293 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
22209 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
20704 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
19735 kez okundu