DOLAR 47,2417 0.04%
EURO 54,1076 0.33%
ALTIN 6.259,40-0,18
BITCOIN 3105945-1%
Kervansaray haber içi manşet üstü
Acıbadem yaz sezonu2026
Gurbet Kasko
AB aşı pasaportunda ilk adımı attı
336 okunma

AB aşı pasaportunda ilk adımı attı

18 Mart 2021 07:34
AB aşı pasaportunda ilk adımı attı
0

BEĞENDİM

Esimfo Haber ici

Avrupa Birliği (AB), Birlik sınırları içinde seyahatlerde kullanılması planlanan “aşı sertifikası” için yasal düzenleme hazırladı.

Buna göre aşı sertifikası, kişilerin Kovid-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu gösteren bilgiyi, hastalığı geçirenlerin iyileştiğine ve antikor seviyesine dair belgeyi ve Kovid-19 PCR veya hızlı antijen test sonucunu içerecek.

Sertifikayla AB’de onaylı Kovid-19 aşıları olmuş kişilere yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırılabilecek. Ancak AB ülkeleri, diğer aşıları kabul edip etmeyeceklerine kendileri karar verecek.

whatsapp haber hattı 400x50

AB tarafından onaylananlar şu ana kadar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson firmaları tarafından üretilen aşılar. Johnson and Johnson dışındaki aşılar yıl başından bu yana AB ülkelerinde uygulanıyor.

 

 

 

Kaynak: (AA)

Tags: AB aşı pasaportunda ilk adımı attı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.