
Hollanda’nın Arnhem şehrinde bir Yıldır devam eden araba yakma dehşeti hız kesmeden devam ediyor. Son bir hafta içerisinde toplam 11 araba hedef haline gelmiş durumda, en son Ramazan’ın birinci gecesi olan Cuma’yı cumartesiye bağlayan gece Scheldestraat caddesinde bir işyerine ait bir vasıta kundaklandı, araç alev aldı, itfaiye kısa sürede duruma müdahale etti.

Fotoğtaflar: Mustafa Koyuncu
Geçtiğimiz pazartesi’yi salı’ya bağlayan gece ise kundaklamalar tavan yaparak, o gece Arnhem’in çeşitli mahallelerinde 6 araç bir gecede alev aldı.
Polis ve itfaiye bu şehirde süregelen araba kundaklamaların bilinçli olarak yapıldığını, ve bu kundakçıların belli bir siyasi bir amacı olmayan anarşistler olabileceğini tahmin ediyor.
Kundaklamalarla ilgili birkaç gün önce Arnhem belediye başkanı Achmed Marcouch yaşananlardan duyduğu kaygıyı ifade etmişti. Marcouch, eylemlerin şiddet ve zarar vermek yoluyla eğlenmenin de amaçların arasında olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi. Polis ve güvenlik güçlerine önemli bir iş düştüğü bir gerçek. Arnhem Polisi bu olayları önlemek için gerekli önlemler almayı, ve yeni pojeler üzerinde çalişmalar yaptığını belitti.
Silayolu.com
Mustafa Koyuncu – Arnhem
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
27218 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
25408 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
21393 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19993 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18905 kez okundu