DOLAR 39,9102 -0.02%
EURO 46,9423 -0.16%
ALTIN 4.192,33-0,16
BITCOIN 42984880.321%
ETARENTACAR
Acibadem Yaz 2025
ETA Türkiyeyolyardimi
Belçika4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak normal hayata dönüş yapacak
  • Silayolu.com
  • Avrupa
  • Belçika4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak normal hayata dönüş yapacak
90 okunma

Belçika4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak normal hayata dönüş yapacak

1 Mayıs 2020 02:24
Belçika4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak normal hayata dönüş yapacak
0

BEĞENDİM

Egetürk

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin 4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak gevşetilmesini kararlaştırdı.

 Belçika’da normalleşmenin ilk etabının 4 Mayıs günü başlayacağı kesinleşti. Demiryollarında, maske ve dezenfektan otomatları yerleştirildi.

Cepnet

BRÜKSEL – Belçika’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte 660 artarak 48 bin 519 ‘a ulaştı.

Belçika Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 178 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 293 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Açıklamada, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının 28 azalarak 769 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kovid-19 görülen kişi sayısının 660 artarak 48 bin 519’a ulaştığı aktarılan açıklamada, 111 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer taraftan ülkede hayatını kaybeden Türk kökenli vatandaşların sayısı 39’a yükseldi.

Sosyal mesafe kuralına uymak koşuluyla aynı aileden 2 kişiye kadar spor aktiviteleri serbest bırakılacak.

4 Mayıs’tan itibaren toplu taşıma araçlarında ağız maskesi kullanımı zorunlu olacak.

12 yaş ve üzeri çocuklar ile öğretmenlere de ağız maskesi zorunluluğu getirildi. Federal hükümet, her vatandaşa bir ağız maskesi sağlayacak. Hükümet ayrıca insanların sahip oldukları ağız maskelerine entegre etmek için kişi başına 2 filtre dağıtacak.

İlk ve ortaokullar 18 Mayıs’tan itibaren yeniden açılacak. Ticari şirketler, güvenlik ve sosyal mesafe kurallarına uymak koşuluyla 4 Mayıs’tan itibaren yeniden açılabilecek.

Mağazalar 11 Mayıs’tan itibaren büyük ölçüde açılabilecek. Ancak, içerideki en fazla müşteri sayısı ve sosyal mesafenin korunması gibi koşullara uyma zorunluluğu bulunacak. Buna ilişkin gerekli kurallar önümüzdeki hafta açıklanacak.

Berberler 18 Mayıs’tan itibaren yeniden açılabilecek. Gelişmelere göre restoranlar 8 Haziran’dan sonra açılabilecek. Kafelerin ne zaman açılacağı henüz belli değil.

Mayıs sonunda günübirlik ülke içi geziler ve gençlik kamplarına izin verilmesi henüz inceleniyor. Hükümet, 8 Haziran’dan önce bu konuda herhangi bir adım atmanın mümkün olmayacağı görüşünde.

Yürürlükteki evlilik ve cenaze törenlerine ilişkin kurallar da 19 Mayıs’a kadar geçerli olacak. Müzeler ve yazlık evlerin kullanımıyla ilgili kararlar da en erken 19 Mayıs’ta gözden geçirilecek. Belçika içinde ve yurtdışına zorunlu olmayan seyahatler yasak olmaya devam edecek.

Korona detektifleri” olarak adlandırılan filyasyon ekibinin de aynı gün görev alması ve hastaların temas zincirindeki kişileri tespit etmeye başlaması bekleniyor.

Belçika Ulusal Demir Yolu Şirketi de maske ve dezenfektan gibi ürünlerin istasyonlarda bulunan otomat makinelerinde satışa çıkarılacağını duyurdu.

Tags: Belçika 4 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak normal hayata dönüş yapacak

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.