DOLAR 40,5860 -0.48%
EURO 47,7946 -0.42%
ALTIN 4.369,76-0,46
BITCOIN 48350721.00235%
ETARENTACAR
Acibadem Yaz 2025
Köln Bonn Airport
Macaristan: Göç, terörizmin Truva atıdır
113 okunma

Macaristan: Göç, terörizmin Truva atıdır

8 Mart 2017 03:00
Macaristan: Göç, terörizmin Truva atıdır
0

BEĞENDİM

Egetürk

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Buraya gelmek isteyenler buradaki kültür ve adetlere göre yaşamak istemiyorlar, bilakis kendi kültürlerini Avrupa yaşam seviyesinde yaşamak istiyorlar. Göç, terörizmin Truva atıdır” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacı krizinin yavaşladığını ama son bulmadığını belirterek, “Şimdi bu dakikada bile kuşatma altındayız” dedi.

Cepnet

Macaristan: Göç, terörizmin Truva atıdır

Foto: Reuters/ Laszlo Balogh

BUDAPEŞTE – Macaristan’ın sınır bölgelerinde görevlendirilmesi planlanan ‘sınır avcıları’ programından mezun olan görevlilerin yemin töreninde sığınmacı krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Viktor Orban, “Şimdi bu dakikada bile kuşatma altındayız” dedi. Sığınmacı krizinin yavaşladığını ama son bulmadığını bu yüzden her duruma karşı hazırlıklı olunması gerektiğini savunan Orban, “Günlük binlerce yasa dışı sığınmacı yerine yüzlercesi hakkında haberler duyuyoruz. Yine de arkamıza yaslanamayız çünkü sadece iki büyük saldırı arasında cephemizi güçlendirmek için vakit kazandık. Fırtına son bulmadı sadece biraz sakinleşti” şeklinde konuştu.

“Göç, terörizmin Truva atıdır”

Sınırdaki baskının son bulmadığını bilakis önümüzdeki yıllarda da milyonlarca insanın daha iyi bir yaşam umuduyla yollara düşmeye hazırlandığını iddia eden Orban, “Buraya gelmek isteyenler buradaki kültür ve adetlere göre yaşamak istemiyorlar, bilakis kendi kültürlerini Avrupa yaşam seviyesinde yaşamak istiyorlar. Göç, terörizmin Truva atıdır” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.