DOLAR 40,0515 0.04%
EURO 46,9878 -0.02%
ALTIN 4.258,170,19
BITCOIN 4350248-0.01687%
ETARENTACAR
Duru Bulgur
ETA Türkiyeyolyardimi
121 okunma

BAVYERA SINIRLARI KAPATMAYA HAZIR

6 Mart 2016 03:00
0

BEĞENDİM

Egetürk

Almanya’nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, sığınmacı sayısının azaltılmaması durumunda sınırları kapatmak için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

 

Herrmann Avusturya sınırının yeniden kontrol altına alınması için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Federal Hükümet tarafından çıkması muhtemel böyle bir karar sonrası iki bine yakın polis, sınır bölgesine kaydırılabilecek.

Cepnet

BAVYERA KONTENJAN İSTİYOR

Herrmann 7 Mart tarihinde yapılacak AB-Türkiye zirvesini hatırlatarak, “Eğer AB zirvesinde diğer ülkeler kontenjan taleplerini gündeme getirmezse Almanya, AB kuralları olmaksızın kendi imkanlarıyla sınırlandırmaya gitmeli. Avusturya’nın yaptığı gibi biz de kontenjan uygulamasına gidebiliriz. Günlük 500-600 sığınmacıyı ülkemize alabiliriz. Bu girişim anayasamız ve Alman iltica yasası ile çakışmıyor” diye konuştu.

Rahmi TURAN / MÜNİH

Sabah

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.