Geçtiğimiz günlerde Sırbistan’ın Horgos Sınır Kapısı’nda şaşırtıcı bir olay meydana geldi. Gümrük memurları, polisle işbirliği yaparak bir Türk’e ait olan Alman plakalı araçta 6o binden fazla beyan edilmemiş euro buldu.
31 Mayıs 2022’de gümrük memurları, polisle işbirliği yaparak, 60.000’den fazla beyan edilmemiş Euro’nun Horgos sınır kapısında sınırdan geçiş girişimini engelledi. Olay, 58 yaşındaki bir Türk vatandaşına ait Alman plakalı Audi Q8’in sınıra gelmesiyle ortaya çıktı.
Bagajda 60 binden fazla deklare edilmemiş euro bulundu
Gümrük memurunun bildirecek bir şeyi olup olmadığını sorduğunda, sürücü kişisel bagajı ve 5.000 euro taşıdığını söyledi. Ancak aracın detaylı kontrolü sırasında gümrük görevlileri bagajdaki eşyaların altında siyah bir çanta dolusu kaçak para buldu. Hemen ardından, yolcu koltuğunda benzer bir çanta daha bulundu, böylece sürücü cebinde büyük miktarda beyan edilmemiş para bulunabildi
Beyan edilmemiş toplam 60.900 euro keşfedildi, bu nedenle yolcuya, rapor etmek zorunda olmadığı izin verilen 10.000 euro tutarında iade edildi. Kalan 50 bin 900 Euroya ise Sırbistan gümrük muhafaza memurlarınca el konuldu.
Kaynak ve görsel: Arti49
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
26214 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
24504 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
20583 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19282 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18191 kez okundu