Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hessen Bölge Başkanı Erkan Arslan, yaptığı açıklamada, hastanın nakliyle ilgili bilgi verdi.
Arslan, “56 yaşındaki Adem Kalekahyası yaşadığı şehirde halk otobüsü süren ve çevresi tarafından sevilen ve kendi halinde yaşayan biri. Bir gün otobüs sürerken gözü kararıyor ve otobüs sağa sola çarparak kendi duruyor. Allahtan kimse zarar görmüyor. Sonra hastaneye kontrol amacıyla götürülünce beyninde tümör tespit ediliyor.” dedi.
Ameliyatla tümörün alındığını ancak kötü huylu olduğu için tekrar nüksettiğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:
“Uygulanan kemoterapi ve diğer tedaviler fayda etmeyince tıbben yapılacak bir şey kalmadığı ve hastanın ailesine ölümü beklemeleri gerektiği söyleniyor. Ailesi bizden yardım isteyince, biz de ‘bir umut’ diyerek yetkilileri haberdar ettik. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimiz ve Sağlık Bakanlığımıza haber verdik. Hastanın GATA’ya sevkini sağladık. Frankfurt ve Nürnberg Başkonsolosluklarımız da sürecin yakın takipçisi oldu. Devletimiz vatandaşımıza sahip çıkıyor ve bu bizi mutlu ediyor.” diye konuştu.
Kaynak ve foto:
1
Gurbetçi Vatandaş Karakolda Hayatını Kaybetti.
26167 kez okundu
2
Almanya’da Gurbetçi Kayınbaba ve Damadı Öldürüldü.
24483 kez okundu
3
Gurbetçi Genç Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti.
20552 kez okundu
4
Düğün Konvoyuna Katılan Gurbetçilere Ait 20 Araç Trafikten Men Edildi.
19258 kez okundu
5
Almanya’da 21 Yaşındaki Engelli Türk Kızı Uçaktan İndirildi. Detaylar Haberde.
18180 kez okundu