Lesovo gümrük noktasının gümrük memurları, bir kamyon şoförünün ceketi ve çantasında yaklaşık 50.000 € değerinde kaçak altın takılar buldu.
Yabancı plakalı tır, 23.01.2024 günü saat 21.00 sıralarında Türk sürücü M.K.’nın kullandığı Tır Türkiye yönünden MP Lesovo’ya geldi.
Sürücü, Türkiye’den Romanya’ya transit olarak taşınan kargoya ilişkin belgeleri sunarak, beyan edilecek başka bir şeyin olmadığını söykedi.
Sonraki gümrük incelemesi sırasında müfettişler, folyoya sarılmış ve belgelerin bulunduğu bir el çantasında ve sürücü kabinindeki sürücü ceketinin cebinde saklanmış üç paket sarı metal mücevher buldu.
Beyan edilmeyen değerli takıların toplam ağırlığının 990,10 gram olduğu belirlendi.
Yambol Bölge Savcılığı’nın gözetiminde yürütülen soruşturmada, kaçak altınlara el konulurken sürücü hakkında işlem başlatıldı.
Haber: Silayolu.com
Fotoğraf: Bulgaristan Gümrük Müdürlüğü
Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının hukuki suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
43323 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
33714 kez okundu
3
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
22657 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
22089 kez okundu
5
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
21392 kez okundu