Anasayfa / Avrupa / 50 Yıl Sonra Acı Gerçekle Karşılaşan Gurbetçi İki Kız Kardeş, Yetkililerden Yardım İstiyor.

50 Yıl Sonra Acı Gerçekle Karşılaşan Gurbetçi İki Kız Kardeş, Yetkililerden Yardım İstiyor.

Almanya’da yaşayan Zonguldak kökenli dört kardeşin yaptırdığı DNA testleri, yarım asırlık bir aile sırrını ortaya çıkardı. Test sonuçları, iki kardeşin yıllardır “babaları” olarak bildikleri kişiyle biyolojik bağlarının bulunmadığını gösterirken, olayın geçmişine dair sarsıcı iddiaları da gündeme taşıdı.

Silayolu.com‘a açıklamalarda bulunan, çocuklukları boyunca şiddet gördüklerini iddia eden kız kardeşler; annelerinin üç yıl önceki vefatının ardından içlerindeki şüpheyi gidermek amacıyla hem Almanya’da hem de Türkiye’de DNA testi yaptırdı. Yapılan incelemeler sonucunda, Celalettin G. isimli kişinin iki kardeşin biyolojik babası olmadığı kesinlik kazandı.

Bu gelişmenin ardından kardeşler, gerçek babalarının kim olduğuna dair araştırmalarını derinleştirdi. Şüphelerin, yaklaşık 18 yıl önce hayatını kaybeden dede Selahattin G.’ye yöneldiği ifade edildi.Kardeşler, annelerinin mezarının kendisine zarar verdiğini öne sürdükleri kayınpederiyle aynı mezarlıkta bulunmasına tepki göstererek, naaşın başka bir yere nakledilmesini talep etti.

Bu kapsamda kaymakamlık tarafından gerekli iznin verildiği öğrenildi.Ancak süreç, Celalettin G.’nin zaman kazanmak için DNA kararına itiraz ederek kararı bir üst mahkemeye taşıması ve cenaze nakil işlerinin zorlaşması için sözlü olarak itiraz etmesi nedeniyle uzadı. Söz konusu itirazın, hem mezar nakli sürecini hem de devam eden babalık davasını geciktirdiği belirtildi.

Kardeşler yaptıkları ortak açıklamada, resmi DNA sonuçlarının ortada olduğunu vurgulayarak, hukuki sürecin hızlandırılmasını istedi. Açıklamada, annelerinin hayatı boyunca şiddet gördüğü ve büyük acılar yaşadığı ifade edilerek, “Annemiz yaşamında huzur bulamadı, ölümünden sonra da aynı acının gölgesinde kalmasını istemiyoruz” denildi. Kendisine, dedesinin ismi verilen erkek kardeş Selahattin’nin ise gerçeklerin gün yüzüne çıkmasının ardından ismini değiştirme kararı aldığı ifade edildi.

Yurt dışında yaşamaları nedeniyle süreci yakından takip etmekte zorlandıklarını dile getiren kardeşler, yetkililerden yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve işlemlerin bir an önce tamamlanması için destek talep etti.

Kaynak ve Foto:Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

E-Bülten

Son gelişmelerden anında haberdar olmak için kaydolun!

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Burhaniye Villa
ETA Türkiyeyolyardimi