Macaristan’ın Röszke sınır kapısında görev yapan maliye ve gümrük ekipleri, Avusturya plakalı Mercedes marka araçta yaptıkları kontrolde şaşırtıcı bir kaçakçılık olayını ortaya çıkardı.
Röszke’de gerçekleştirilen denetimde Türk vatandaşı sürücünün kullandığı Avusturya plakalı Mercedes durduruldu. Sürücü, aracında beyan edilmesi gereken herhangi bir yük bulunmadığını söyledi.Ancak ekiplerin araçta bulunan soğutucu çantada yaptığı kontrolde durum farklı çıktı. Çantanın üst kısmında meyve, sebze ve maden suyu bulunurken, alt bölümünde bir çuvala gizlenmiş halde 3 bin 209 adet mermer desenli tıbbi sülük ele geçirildi.
Boyları 10 ila 14 santimetre arasında değişen sülüklerin, koruma altındaki türler arasında yer aldığı belirtildi.Ele geçirilen sülüklerin Tanesi 70 avroya satılan sülüklerinin değerinin 222 bin avro üzerinde olduğu, Macaristan’da “Macar sülüğü” olarak da adlandırıldığı bu canlıların manevi/doğal koruma değeri bulunduğu bildirildi.
Olayla ilgili Türk vatandaşı hakkında doğaya zarar verme suçu şüphesiyle suç duyurusunda bulundu.El konulan sülükler ise uygun koşullarda korunmaları amacıyla Szeged Vadasparkı’na teslim edildi.
Haber: Silayolu.com Haber Merkezi
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
42212 kez okundu
2
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
29940 kez okundu
3
Gurbetten Memlekete Geldi, Acı Haberle Yürekler Dağlandı.
20123 kez okundu
4
Gurbetçi Ailenin Aracından Çıkanlar Bu kadarıda Olmaz Dedirtti. Araçtan Değeri 222 Bin Avro Olan Tam 3 Bin 209 Adet Sülük Çıktı!
18865 kez okundu
5
Trajik Olay: Üç Çocuk Annesi Gurbetçi Kadın Hayatına Son Verdi.
17772 kez okundu