DOLAR 45,9032 -0.03%
EURO 53,5059 0.22%
ALTIN 6.653,601,15
BITCOIN 3365766-2.08939%
ETARENTACAR
ETA KAMPANYA
ETA Türkiyeyolyardimi
Kapıkule’de Tarihi Rekor: 11 Milyon Yolcu ve 4 Milyon Araç Geçiş Yaptı.
  • Silayolu.com
  • Genel
  • Kapıkule’de Tarihi Rekor: 11 Milyon Yolcu ve 4 Milyon Araç Geçiş Yaptı.
765 okunma

Kapıkule’de Tarihi Rekor: 11 Milyon Yolcu ve 4 Milyon Araç Geçiş Yaptı.

28 Mayıs 2026 16:07
Kapıkule’de Tarihi Rekor: 11 Milyon Yolcu ve 4 Milyon Araç Geçiş Yaptı.
0

BEĞENDİM

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ulaşım ve lojistik iş birliği, sınır geçişlerinde yaşanan rekor yoğunlukla birlikte yeniden gündeme geldi. Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Georgi Peev ile Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık arasında gerçekleştirilen görüşmede, Kapitan Andreevo – Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 2025 yılı boyunca yaklaşık 11 milyon yolcu ve 4 milyon aracın geçiş yaptığı açıklandı.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Peev’in sınır kapısındaki yoğunluğu azaltmak ve geçişleri hızlandırmak amacıyla yeni ve pratik çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca, değişen küresel lojistik dengeleri çerçevesinde Bulgaristan ve Türkiye’nin, Orta Doğu ile Avrupa arasındaki ticaret ve yolcu trafiğinde stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çekildi. İki ülkenin, bölgesel taşımacılık koridorlarında kritik rol üstlendiği ifade edildi.

Toplantının ana gündem maddelerinden biri ise demiryolu altyapısının geliştirilmesi oldu. Artan ticari talebi karşılamak amacıyla, Bulgaristan ile Türkiye arasında Yambol–Lesovo hattını kapsayan yeni bir demiryolu bağlantısının önemine vurgu yapıldı. Söz konusu projenin, Orta Asya ile Avrupa arasındaki ulaşım ağının güçlendirilmesi ve bölgesel güvenliğin artırılması açısından stratejik değer taşıdığı belirtildi.

whatsapp haber hattı 400x50

Türk tarafı da Bulgaristan’ın ulaştırma altyapısını modernize etme çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, yeni sınır geçiş noktalarının devreye alınmasının kargo taşımacılığını artıracağını ve bölgede intermodal taşımacılık için yeni fırsatlar oluşturacağını kaydetti.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.