LONDON (AA) – İngiltere’de binlerce tren sürücüsünün (vatmanlar ve makinistler) yeniden greve gitmesi ülkede seferleri yine felç etti.
Yarın da devam etmesi planlanan grevin, Londra metro ağını ve otobüslerini etkilemesi beklenirken, 20 Ağustos’ta düzenlenecek başka bir grevin de ülke genelindeki tren ağını aksatacağı tahmin ediliyor.
Demiryolu, Denizyolu ve Ulaştırma (RMT) Sendikası Genel Sekreteri Mick Lynch, İngiltere hükümetinin “sendika karşıtı bir gündemi” olduğunu iddia etti.
Ülkedeki diğer kamu sektörü çalışanları gibi demir yolu çalışanlarının da artan gıda ve yakıt fiyatlarıyla başa çıkmaya çalıştığını vurgulayan Lynch, “Bu ülkedeki insanlar, düşük ücretlerden bıktı. Milyonlarca insan yıllardır düzgün bir maaşa sahip değil.” ifadelerini kullandı.
Ulaştırma Bakanlığından bir yetkili de sendika liderlerinin anlaşmaya varmak için çalışmak yerine aylardır sefalet ortamı yaratmayı ve insanların günlük yaşamını etkilemeyi tercih ettiğini kaydetti.
1
Dolandırıcılar Sahte Evlilik İle Gurbetçi Vatandaşın 32 Dairesini Elinden Aldılar.
38235 kez okundu
2
Türkiye’ye Giden Araç İçerisinde Beyan Edilmeyen 60 Bin Avro Yakalandı
21589 kez okundu
3
Gurbetten Memlekete Geldi, Acı Haberle Yürekler Dağlandı.
18652 kez okundu
4
Trajik Olay: Üç Çocuk Annesi Gurbetçi Kadın Hayatına Son Verdi.
16308 kez okundu
5
Avusturya’da Yaşayan Gurbetçi, Almanya’da Yaşayan Gurbetçinin Başına Bela oldu.
13912 kez okundu