Bulgaristan’da Sofya ile Sırbistan sınırındaki Kalotina’yı birbirine bağlayan 63 kilometrelik Avrupa Otoyolu (A6) için geri sayım başladı. Yetkililer, projenin büyük ölçüde tamamlandığını ve otoyolun 25 Eylül 2025’te trafiğe açılmasının planlandığını açıkladı.
Avrupa Birliği’nin Trans-Avrupa Taşımacılık Ağı kapsamında inşa edilen A6 Otoyolu , Bulgaristan Kalotina Sınır Kapısın’dan başlayarak akabinde A1 otoyiluna bağlanarak Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak. Projenin hayata geçmesiyle birlikte hem yolcu taşımacılığında hem de ticari yük taşımalarında önemli kolaylıklar sağlanacak.
Ulaştırma uzmanları, yeni otoyolun devreye girmesiyle Kapıkule üzerinden Avrupa’ya kara yolu bağlantısının daha hızlı ve güvenli hale geleceğini, Bulgaristan güzergâhındaki seyahat sürelerinin ise belirgin ölçüde kısalacağını belirtiyor.
Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz
Fotoğraf: Wikipedia
1
2025 Türkiye – Almanya Arası Gümrük Limitleri
86009 kez okundu
2
Sıla Yolunda Feci Kaza: Baba ve Oğlu Hayatını Kaybetti.
45016 kez okundu
3
Son Sılayolu Yolculukları Oldu: Gurbetçi Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti.
39328 kez okundu
4
Gurbetçi Vatandaş Sınır Kapısında Hayatını Kaybetti: “İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olamaz”.
31375 kez okundu
5
Türkiye’den gelen araçta 100 bin adet sigara yakalandı.
31182 kez okundu