Yunanistan, Covid-19 pandemisi önlemleri çerçevesinde uyguladığı kara yoluyla Türkiye’den girişlere yönelik kişi sayısı sınırlamasını kaldırdı.

TÜRSAB’dan yapılan duyuruda, şöyle denildi:

”Birliğimizin, sınır girişlerindeki kişi sınırlamasının kaldırılmasına yönelik Yunanistan makamları nezdindeki girişimleri sonuç verdi.

Daha önce Karayoluyla, Kastanies ve Kipi giriş noktalarından haftada en fazla 1.500 kişi ile sınırlı (kamyon şoförleri hariç) girişe olanak tanıyan Yunanistan, 14 Şubat 2022 tarihi itibariyle bu sınırlamaya son verdi.

Uygulamadaki mevcut kurallara göre; ülkemizden Yunanistan’a hava ve karayoluyla seyahatlerde herhangi bir kısıtlama uygulanmamaktadır. Deniz yoluyla, Kavala, Midilli, Sakız Adası, Samos’un Vathive Pythagoreion, Lemnos’un Myrina, Simi, Patmos’un Skala limanları ile Kos ve Rodos’un turistik limanlarından, gezi tekneleri ve profesyonel turist gemilerinin, 49 yolcuyla sınırlandırılmak girişine izin verilmektedir. Bu kapsamda, Türkiye ve Yunanistan adaları arasında uluslararası sefer yapan yolcu ve yolcu gemilerinin ve feribotların doluluklarına ilişkin özel hükümlerle deniz bağlantılarındaki kısıtlamaların da kaldırılması kararı alındı.

Yunanistan’a girişte 5 yaş üzerindeki tüm yolcuların, en az iki doz aşı olduğunu belgeleyen aşı sertifikası (son dozun üzerinden en az 14 gün geçmiş olmalıdır ve hatırlatma dozu yaptırılmadığı takdirde, son dozun yaptırıldığı tarihten itibaren 9 aya kadar geçerlidir) veya negatif sonuçlu test belgesi (test belgesi ilk pozitif test sonucundan 14 gün sonra düzenlenmelidir ve o tarihten itibaren 180 gün geçerlidir) ibraz etmesi gereklidir.”

Kaynak: TÜRSAB

Foto: Silayolu.com

Tags: Kipi sınır kapısıYunanistanYunanistan Türkiye'den kara yoluyla giriş sınırlamasını kaldırdı