Ukrayna’nın güneyinde bulunan Mariupol kentindeki bir camide mahsur kalan en az 86 Türkiye vatandaşı kurtarılmayı bekliyor. Mariupol Belediyesi yetkilileri, durumu Moskova ile görüşmesi için Türkiye’ye çağrıda bulundu.

Rus ordusu tarafından kuşatılan liman kenti Mariupol günlerdir su, elektrik, ısınma ve iletişimden yoksun. Kentte yiyeceklerin de tükenme noktasında olduğu söyleniyor.

Belediye Meclis Üyesi Petro Andryushchenko, çatışmaların şehrin batısında bulunan caminin bulunduğu bölgeye taşındığı uyarısında bulundu.

Petro Andryushchenko, telegram üzerinden yayımladığı mesajında “Hükümetimizin Rusya ile iletişimi yok. Bu yüzden Türkiye’nin buradaki Türkleri ve Ukraynalıları kurtarmak için onlarla (Rusya) konuşabileceğini umuyoruz.” dedi.

Andryushchenko ayrıca, Türkleri tahliye etmek için her türlü harekata hazır olduklarını ancak Rus saldırılarına son verme konusunda Türkiye’nin yardımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

AFP haber ajansına göre Rusya’nın kente saldırmasından sonra bölgede yaşayan Türkler söz konusu camiye sığındı. Camide başka milletlerden insanların olup olmadığı bilinmiyor.

Caminin imamı Mehmet Üce, kuşatmadan önce AFP’ye verdiği demeçte binanın sağlam olduğunu ve malzemelerin depolandığı bir bodrum katına sahip olduklarını aktarmıştı.

Eşi, oğlu ve diğer dört akrabası ile camiye sığınan İsmail Hacıoğlu, AFP’ye yaptığı açıklamada “Bombardımanlar yaklaşıyor ve bir sonraki hedefin ne olacağını kim bilebilir, belki de cami” diyerek endişesini dile getirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan ise konuya ilişkin şu ana kadar açıklama yapılmadı.

Kaynak: EuroNews / Görsel: TRT Haber

 

Tags: Son dakika Ukraynaukrayna habarleriUkraynada mahsur kalan Türkler