Covid-19 ile mücadele edebilmek adına uygulanan tedbirler kapsamında Türkiye’ye girişler ve çıkışlar önemli farklılıklar göstermek ile birlikte hangi ülkeler için karantina ve PCR testi kuralı uygulandığını sizler için derledik. Temmuz 2021 itibari ile seyahat edenleri ilgilendiren kategorilendirme şu şekildedir.

PCR testi raporu istenen ülkeler; İran, Mısır ve Singapur ile Birleşik Krallık ’tan gelen kişilerden varış zamanlarından itibaren azami 72 saat önce yapılmış ve negatif olarak neticelenmiş PCR testi istenmektedir.Yasaklı ülkeler ise şu şekildedir; Bangladeş, Güney Afrika ve Brezilya ile Hindistan, Sri Lanka ve Nepal vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yapmaları yasaktır. Bu ülkelerden Türkiye’ye yapılan uçuşlar ise transit geçişler mümkün olduğundan devam etmektedir. Farklı bir ülkeden gelmiş olmak ile birlikte son iki hafta içerisinde bu ülkelerden herhangi birinde olduğu tespit edilen vatandaşlardan Türkiye’ye varış saatinden itibaren maksimum 72 saat içerisinde negatif neticelenmiş PCR testi raporu istenmektedir.

Bu raporu sunan kişiler her hâlükârda gitmiş bulundukları ilin valilikleri tarafından belirlenen yerde 14 gün karantinada kalma mecburiyetindedirler, test sonucu çıkana kadar karantinada bulunmaya devam eden kişilerin, testin negatif olması halinde karantinaları derhal bitmekte ve serbestçe ülkede dolaşabilmektedirler.

Zorunlu karantina uygulanan ülkeler; Pakistan ile Afganistan vatandaşlarının ülkeye girişi yasak olmamakla ile birlikte buradan gelen kişiler ile son iki hafta içerisinde bu ülkelerde bulunduğu tespit edilen kişilere zorunlu karantina uygulanmaktadır. Karantinanın 7. gününde uygulanan PCR testinin negatif çıkması durumunda zorunlu karantina sona erecektir.Tags: covid 19 TürkiyeCovid 19 türkiye giriş koşullarıpcr testipcr testi kaç saatTTürkiye seyahatTürkiye'ye girişin yasak olduğu ülkelerTürkiye'ye seyahat koşullarıTürkiye’ye Seyahat Koşullarında Son Durum Nedir?