Merkez üssü Ege denizi olan büyük bir deprem meydana geldi. İzmir başta olmak üzere Ege bölgesindeki birçok ilde paniğe yol açan deprem İstanbul, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünün 6,6 şiddetinde olduğunu duyurdu. Seferihisar açıklarında yaşanan deprem saat 14:51’de kaydedildi. Sarsıntı 30 saniye sürdü.
Depremin derinliğinin 16 km olduğu duyuruldu.

Büyük sarsıntı özellikle İzmir’de büyük korkuya yol açtı. Yağmur sebebiyle evlerine çekilen vatandaşlar panikle kendini sokağa attı. İzmir’de toz bulutları yükseldi. Yıkılan binaların olduğundan korkuluyor. Ege Denizinde bir süredir yer hareketlenmeleri yaşanıyor.

Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binalar yıkıldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor.

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında 14.51’de meydana gelen ve Ege ile Marmara bölgesinde hissedilen 6,6 büyüklüğündeki deprem hem yıkıma hem can kayıplarına yol açtı.

İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı

Türkiye dün, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Merkez üssü Seferihisar olan deprem, birçok şehirde hissedilirken, yıkım İzmir’de yaşandı.

Türkiye, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Merkez üssü Seferihisar olan deprem, birçok şehirde hissedilirken yıkım İzmir’de yaşandı.

1044 ARTÇI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, “Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 1120 artçı sarsıntı yaşanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türk Kızılay tarafından 113 personel, 144 gönüllü, 5 ikram aracı, 5 mobil mutfak ve 83.480 malzeme (ikram ve içecek) yardımı yapıldığı belirtildi.

CAN KAYBI 85’E YÜKSELDİ

Depreme ilişkin son bilançoyu da duyuran AFAD, “SAKOM’dan alınan bilgilere göre 85 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 994 vatandaşımızdan 774’ü taburcu edilmiş olup, 220 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Foto: ensonhaber.com

Güncelleme: 31.10.2020  18:15.

Haberin linki: https://www.ensonhaber.com/gundem/izmirdeki-depremde-hayatini-kaybedenlerin-sayisi

 

 

 

Tags: İzmir’de deprem oldu! İstanbul’da da hissedildi. Yıkılan binalar var