Geçtiğimiz günlerde Silayolu.com' un gündeme  taşıdığı Edirne' nin Bulgaristan' a açılan sınır kapısı Kapıkule' de Belçikalı bir aile ile gümrük polisi arasında tatsız ve üzücü bir olay yaşanmıştı.

Yaşanan olay sonrası bir çok sosyal medya sayfa ve gruplarında " ailenin Hollandalı oldukları hatta  terör örgütü üyesi olduğu,  olayın sıra yüzünden kaynaklandığı " v.s. gibi asparagas haberler paylaşılmış ve hatta vatanına, bayrağına, milletine bağlı olan ve polisinin arkasında değil her daim yanında olan silayolu.com' un " polisimize itibar süikastı " yaptığı konusunda çirkin ifadeler kullananlar olmuştu.

Silayolu.com olarak olayın en başından beridir gerek aile ve gerekse Edirne valiliği ile her an irtibat halinde olduğumuzu siz değerli okurlarımıza daha öncede bildirerek bu yapılan haberlerin yalan haber olduğunu ve bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini aktarmıştık.

Yaşanan talihsiz olayla ilgi yenir bir gelişme yaşandı.

Belçikalı aile ile gümrük polisinin arasında yaşanan üzücü olayda mağdur aile şikayetçi olmamasına rağmen Edirnen' nin çiçeği burnunda yeni valisi Sn. Hüseyin Kürşat Kırbıyık görevi gereği verdiği talimat üzerine olaya karışan ve geçici olarak Kapıkule sınır kapısında görevlendirilen polisler hakkında soruşturma açıldı.

Sn. Karabıyık' a yeni görevinde başarılar diler ve bu olaya sessiz kalmayarak gurbetçi vatandaşın sesi olduğu için teşekkür ediyoruz.

İbrahim Yırtmaz