28.08.2022 tarihinde gerçekleşen olayı silayolu.com' a anlatan U.Ö. :

" 3 hafta süreliğine eşimle birlikte yıllık izinimizi geçirmek için çalıştığım şirkete ait araç ile karayolu ile Türkiye' ye seyahat ettik. Bu tatil süresi içerisinde günü birlik vapurla Rodos adalarını gezmeye gittik ve 24 saat bile geçmeden geri döndük fakat bu gezi bize pahalıya patladı " diye aktardı.

Tahhütname Mağdurlarının Arasına Bir Yenisi Daha Eklendi.

Dönüş yolunda İpsala sınır kapısını tercih ettik. 12 saat bekleyişin ardından gümrük peronunda sıra bize geldiğinde gümrük memuru aracın Türkiye kasko fiyatı üzerinden hesaplanılarak " 130 bin lira "  cezamızın olduğunu ve bunu ödemeden kesinlikle çıkış yapamıyacağımızı aktardı.

Bu cezanın neden kaynaklandığını sorduğumuzda " araçsız bir şekilde bildirim yapmadan ve taahhütname doldurmadan yurt dışına çıkış yaptığımızın " cevabı verildi. Malesef bizim böyle bir işlem yapmamız gerektiği konusunda bilgimiz yoktu ve Rodos adasına çıkış yapmak istediğimizde gümrük memurları hiç bir şekilde bizi uyarmadı şeklinde konuştu.

Silayolu.com Editörü İbrahim Yırtmaz' ın verdiği Ön Bilgiler Mağdurun Cezai Müeyyidisinde İndirim Yapılmasına Vesile Oldu.

İpsala sınır kapısında 12 saat sıra bekledikten sonra 130 bin liralık ceza ile karşılaşan U.Ö. gümrük memurları tarafından Edirne' nin Bulgaristan' a açılan sınır kapısı Kapıkule' ye yönlendirildi. Daha sonra silayolu.com ile irtibata geçen U.Ö. editörümüz İbrahim Yırtmaz' ın verdiği ön bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda " 20 bin lira " ceza ödedikten sonra Avrupa' ya doğru yoluna devam etti.

Araçsız yurt dışına çıkan gurbetçi vatandaş U.Ö.  yaşanan olay ile ilgili " aslında yapılması gerekenin çok basit bir işlem olduğunu e- devlet üzerinden veya gümrük müdürlüklerinden taahhütname doldurulmasının yeterli olduğunu dile getireren mağdur gurbetçi,  kendisi ile birlikte 30 kişinin de aynı mağduriyeti yaşadığını ve en büyük sorunun araçsız yurt dışına çıkmak istediklerinde hiçbir şekilde memurlar tarafından uyarılmadıklarının " bilgisini vererek sözlerini tamamladı.