Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Bulgaristan Başbakan Yrd. ve İçişleri Bakanı Boyko Raşkov arasında düzenlenen toplantı ve görüşmelere katıldı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Bulgaristan'a giden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Sofya Havalimanı'nda Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve Bulgar yetkililer tarafından karşılandı.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı Boyko Raşkov başkanlığında gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasında iş birliği ve tecrübe paylaşımı, kolluk kuvveti eğitimi, iki ülke sınır kapılarında kapasite artırımı, giriş-çıkış ve gümrük işlemlerinin hızlandırılması, düzensiz göçle mücadele ve insani yardım, Rusya-Ukrayna Savaşı, terörle mücadele, sınır aşan organize suçlar, sanal kumar ve dolandırıcılık, siber suçlar, siber güvenlik konuları ele alındı.

Görüşmelere, Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Sekizkök, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Göç İdaresi Başkanlığı Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sezer Işıktaş ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Erdal Çetinkaya katıldı.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun Bulgaristan programına refakaten katılan Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, görüşmeler sonrası Sofya Büyükelçiliğimizi ziyaret etti.

Kaynak Edirne Valiliği 

Görsel Edirne Valiliği 

Servis eden Metin Doğan