Dünya’nın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri açıklandı. Numbeo platformu tarafından yayınlanan en güvenli şehirler listesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi 88,46 güvenlik endeksi puanıyla ilk sırada yer aldı.

Öte yandan yayınlanan dünyanın en tehlikeli şehri olarak da Venezuela’nın başkenti Karakas birinci oldu.

Bu arada güvenli kentler listesinde Fransa’dan hiçbir şehir ilk yüzde yer almadı. Dünya’nın en çok turist çeken kenti Paris, ne yazık ki sıralamanın sonlarında yer aldı. 431 kentin incelendiği listede başkent Paris ancak 312. oldu. Son yıllarda yürütülen güvenlik önlemlerine rağmen Paris en tehlikeli şehirler listesinde 120. oldu.

Abu Dabi en güvenli şehir oldu

İşlenen suç oranlarınada dayalı olarak hazırlanan güvenli şehirlerin yıllık raporunda Körfez ülkelerindeki şehirler ilk sırada yer aldı. En güvenli şehir Abu Dabi’nin arkasında Katar’ın başkenti Doha geldi. Listenin ilk 10 sıralamasında Türkiye’den Eskişehir 82,42 güvenlik endeksi puanıyla 8. sırada yer aldı.  72,83 puanla Antalya’nın 61. sırayı aldığı listede, Bursa 74., İzmir 77., Ankara 182. ve son olarak İstanbul 263. oldu.

Aynı listede Fransa’dan hiçbir şehir ilk yüzde yer almadı. 431 şehirin tabii tutulduğu güvenli şehir endeksinde ilk Fransız şehiri 194. sırada yer alan Nice oldu. 221. sırayı alan Bordeaux kentini 239. sıradaki Lyon takip ederken, başkent Paris ancak 312. sırada yer aldı. 

Güvenli şehirlede ilk 10 :

1. Abu Dabi, BAE

2. Doha, Katar

3. Taipei, Tayvan

Quebec, Kanada

5. Zürih, İsviçre

6. Şarika, BAE

7. Dubai, BAE

8. Eskişehir, Türkiye

9. Münih, Almanya

10. Trieste, İtalya

Venezuela’nın başkenti Karakas en tehlikeli şehir seçildi

En çok suç işlenen şehirlerin başında ise 82,68 puanla Venezuela’nın başkenti Karakas geldi. En tehlikeli şehir endeksinin ilk yüz sıralamasında Türkiye’den hiçbir şehir yer almadı. Buna karşılık Fransa’dan 3 şehir ilk yüz sıralamasına girdi. Buna göre Marsilya 78., Montpellier 79. ve Nantes kenti 96. oldu. Başkent Paris’in 120. sırada yer aldığı listede, İstanbul 169. oldu.

Bu arada en tehlikeli şehirler sıralamasının ilk 10’unda Brezilya ve Güney Afrika’dan üçer kent bulunuyor.

Tehlikeli şehirlerde ilk 10 :

1. Karakas, Venezuela

2. Port Moresby, Papua Yeni Gine

3. Pretoria, Güney Afrika

4. Durban, Güney Afrika

5. Johannesburg, Güney Afrika

6. San Pedro Sula, Honduras

7. Pietermaritzburg, Güney Afrika

8. Natal, Brezilya

9 . Fortaleza, Brezilya

10. Rio de Janeiro, Brezilya

kaynak postafransa