10 yıllık oturum için ‘B1 düzeyinde Fransızca’ şartı geliyor!

Cumhurbaşkanı Macron’un önümüzdeki dönemde yapacağı değişiklikler arasında 10 yıllık oturum kartları ile ilgili önerisi büyük dikkat çekiyor.

Fransa’ya yasal yollardan gelen her yabancının B1 diplomasını elde etmek için dil kursuna gitmesinin bir hak olduğuna dikkat çekildi. Bu diplomanın, aynı vatandaşlık başvurularında olduğu gibi, 10 yıllık oturum kartı alınması için de bir şart olarak aranması gerektiği aktarıldı.

Değişikliğin tarihi belli değil Ayrıca elde edilecek dil diplomasının Fransanın kadın hakları ve ve laiklik gibi değerlerinin öğrenmesini de kolaylaştıracağı savunuldu.Cumhurbaşkanı Macron’un bu değişikliği ne zaman gerçekleştireceği ile ilgili ise net bir tarih açıklanmadı.

ARTI33

Son Düzenlenme 05/06/2017

Share this article

Yorum eklemek için giriş yapın

Last posts